Hvordan håndterer en cykel det enorme træk

Jeg havde fornøjelsen af at prøve en tunet EL-Cykel MTB her i weekenden. Tunet således at 25 Km/t plomberingen var fjernet. Det gøres ganske enkelt med en chip og software tuning, det er intet problem.

Fjernes den elektroniske plombering kan motoren assistere med op til 45 km/t.

Det lyder sjovt, men jeg blev faktisk forbavset over det enorme træk motoren havde. Det var en ELCykel fra Trek med SRAM’s nye elcykel geargruppe med 8 gear. Trækket var så kraftigt at en fart på 25 km/t kunne nåes med mindre end én pedal omgang. Ja du hørte rigtigt.

Hvorfor have 8 gear, når man kan starte i det strammeste og ottende gear?

Min point er, at en ELcykel kan bare ikke købes dyrt nok, ellers kan grejet/komponenterne ganske enkelt ikke holde til det.

Den cykel jeg prøvede har en nypris på ca. 43.000 og det er ikke en krone for meget. Ikke hvis man tuner den i hvert fald ;-).

Ejeren fortalte mig at assistance op til 25 km/t simpelthen var for lidt sagde han. Og det skal nok forklare.

Men hans point er, at kører du over 25 kilometer i timen, så slår motoren fra. Men så står man pludseligt med en 25-30 kgs tung cykel som du skal træde selv. Det er ganske enkelt umuligt, og helt utroligt hårdt. Ja faktisk kan det ikke lade sig gøre. Så et eller andet sted, så er 25 km/t assistancen, nærmest også en prop. For du kommer aldrig til at køre mere end 25 km/t.

Tagget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *